Način pripreme
1. Meso sitno iseckajte i propržite ga u ulju, dok ne bude gotovo. Posolite i dodajte nanu. Ostavite da se malo ohladi.
2. Iseckajte mladi luk (samo pera), narendajte kačkavalj i dodajte ga mesu. Dodajte ceđeno mleko i dva blago umućena jajeta. Dobro promešajte smesu.
3. Razvijte kore za pitu i uzimajte dve po dve. Isecite ih na 3 uporedna pravougaonika i svako parče premažite umućenim trećim jajetom. Dodajte od nadeva i uvijte u trougao, tako da se spoje obe strane sa svih strana. Jaja će zalepiti kore, tako da je to lako.
4. Poređajte pitice u nauljenu tavu, koju ste obložili papirom za pečenje, pa ih premažite preostalim jajetom i posipajte preko kačkavalj, koji ste uzeli od nadeva ili dodatno narendali.
5. Ispecite sve na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pitice su veoma ukusne i aromatične u koje ćete se odmah zaljubiti!
Prijatno!