Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kuglof sa fruktorozom za dijabetičare

Kuglof sa fruktorozom za dijabetičare

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64016850
Kuglof sa fruktorozom za dijabetičare1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Kuglof sa fruktozom za slatko zadovoljstvo bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 1 i 1/2 šolja
  • belanca - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 6 supenih kašika sa niskim procentom masti
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • fruktoza - 20 g, u prahu
  • borovnice - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo rernu na 180 stepeni.

Prosevamo brašno i pomešamo sa suvim sastojcima.

U drugoj posudi pomešamo umućeno belance sa mlekom, vodom i maslinovim uljem. Možda će biti potrebno da dodate još malo.

Sjedinimo dve smese, promešamo i stavljamo oprane borovnice. Mešamo da se voće rasporedi dobro u celoj smesi.

Nakon toga sipamo testo u kalup za kuglof, namazan i posut brašnom. Kuglof za dijabetičare pečemo oko 40 minuta.

Za svkai slučaj nakon 35 minuta možete proveriti čačklalicom za zube.

Ako izađe čista, kuglof sa fruktozom za dijabetičare je gotov.

Da biste se hranili sa niskim unosom ugljenih hidrata, oslonite se na naše recepte za keto deserte i keto hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: