Način pripreme
Jaja skuvajte, ohladite i ogulite.
Na slaboj do umerenoj vatri zagrejte dve kašike maslinovog ulja i na njemu prepržite dva čena sitno iseckanog belog luka.
Dovoljno je samo da pusti svoju aromu i odmah prelijte pavlakom. Mešajte dve minute i dodajte kremasto kiselo mleko i so po ukusu. Kuvajte još dve minute uz neprestano mešanje.
Gotov sos skinite sa vatre i uključite rernu da se zagreje do 200-220 stepeni.
Dno tepsije napršćite ostalim maslinovim uljem i po želji s malo sosa. Poređajte očišćene i oguljene pečene paprike. Malo posolite i na njih stavite prepolovljena jaja.
Izrendajte ili iseckajte sir, a odozgo bogato zalijte sosom.
Jaja pospite izrendanim kačkavaljem (količina prema vašem ukusu) i zapečeno jelo pecite u vrućoj rerni da se dobije zlatasta boja.
Sada ostaje samo da uživate u spemljenom zapečenom jelu od paprika i polutki jaja. Prijatno!