Mini fritate sa spanaćem i mocarelom

02/12/2019
"Poslužujući ovo neverovatno predjelo, naterajte sve da uzdišu za ovim mini fritatama sa spanaćem i mocarelom "
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 250 g, zamrznut
  • jaja - 4 komada
  • parmezan - 30 g, izrendan
  • mocarela - 125 grama
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko, ili suncokretovo ulje
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept je brza, jednostavna alternativa za pripremanje jela u rerni. Mini fritate od spanaća su savršene za predjelo.

Mogu da se jedu i pre glavnih jela. Ali takođe su idealne i za večeru na švedskom stolu ili kao hrana koja će se jesti za vreme aperitiva. Pečenje u rerni im omogućava meku i sunđerastu konzistenciju, skoro kao kod pitica.

Priprema u rerni je jednostavnija verzija klasičnih fritata. Parmezan možete zamenii kačkavaljem po vašem ukusu i mocarelom s belim sirom u salamuri. Veoma su ukusne, poput pravih pitica.

Počnite sa blanširanjem još uvek zamrznutog spanaća u ključaloj vodi, oko 1-2 minute.

Procedite ga i nakon toga izdinstajte u tiganju na vrućem ulju. U posudi umutite jaja žicom za mućenje jaja ili viljuškom i dodajte izrendani parmezan.

Spanać usitnite nožem. Dodajte ga u jaja i promešajte.

Dodajte mocarelu, isečenu na male komade, začinite solju, crnim biberom i muskatnim oraščićem. Na kraju dodajte malo ulja.

Kalup za mafine namažite uljem i sipajte smesu u svako gnezdo. Tako pripremljene mini fritate sa spanaćem i mocarelom pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar