Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Beli patlidžan punjen mocarelom i spanaćem

Beli patlidžan punjen mocarelom i spanaćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141142k148
Beli patlidžan punjen mocarelom i spanaćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
18/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Danas za ručak imamo punjeni patlidžan sa mocarelom i spanaćem - šta mislite o tome?"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, beli
  • spanać - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • mocarela - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i presecite ga na pola po dužini. Izdubite unutrašnjost kašikom i naseckajte je na sitno. Čamce od patlidžana, koje ste dobili, posolite sa malo soli, pospite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

Beli luk sitno naseckajte, očistite spanać od drški i naseckajte i njega na sitno.

Zagrejte malo maslinovog ulja i u njemu lagano upržite beli luk i naseckanu unutrašnjost patlidžana oko 10 minuta. Dodajte spanać i pržite još oko 5 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte so, biber i alevu papriku.

Napunite zapečene čamce nadevom. Mocarelo nasecite na tanke komade i poređajte je preko punjenih čamaca. Paradajz nasecite na tanke kolutove i poređajte preko mocarele.

Pospite origanom i posolite.

Pecite u rerni na 180 stepeni, dok se sir ne istopi - oko 10 minuta.

Poslužite punjeni patlidžan topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: