Način pripreme
Operite patlidžan i presecite ga na pola po dužini. Izdubite unutrašnjost kašikom i naseckajte je na sitno. Čamce od patlidžana, koje ste dobili, posolite sa malo soli, pospite maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
Beli luk sitno naseckajte, očistite spanać od drški i naseckajte i njega na sitno.
Zagrejte malo maslinovog ulja i u njemu lagano upržite beli luk i naseckanu unutrašnjost patlidžana oko 10 minuta. Dodajte spanać i pržite još oko 5 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte so, biber i alevu papriku.
Napunite zapečene čamce nadevom. Mocarelo nasecite na tanke komade i poređajte je preko punjenih čamaca. Paradajz nasecite na tanke kolutove i poređajte preko mocarele.
Pospite origanom i posolite.
Pecite u rerni na 180 stepeni, dok se sir ne istopi - oko 10 minuta.
Poslužite punjeni patlidžan topao.