Štrudla od spanaća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
02/12/2019
"Izazivamo vas da zaboravite na sterotipe i da probate našu štrudlu od spanaća "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ulje se zagreva u tiganju i luk isečen na sitno se zaprži u njemu. Dodaju se spanać i bujon od povrća. Stavlja se poklopac i ostavlja se da se spanać odmrzne. Začinjava se biberom i belim lukom.

Procedi se. Ostavlja se da sd ohladi u cediljki. Blagim pritiskom se odstrani preostala tečnost od spanaća.

Lisnato testo se vadi iz frižidera i ostavlja se da se blago odmrzne.

Rerna se uključuje na 175 stepeni.

Paradajz se iseče na parčiće i preliva se vrućom vodom. Ostavlja se da odstoji tako nekoliko minuta i nakon toga se ljušti. Sklanja se sredina i ostatak se seče na kocke. Feta sir se usitni.

Spanać, paradajz i sir se poređaju po sredini testa.

Krajevi testa štrudle od spanaća se poklapju i prlepljuju pomoću malo vode.

Prethodno može da se odseče malo testa za ukras. Rolat od spanaća se peče oko 30 minuta na rednjem nivou rerne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar