Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa pirinčanim korama

Pitice sa pirinčanim korama

Pitice sa pirinčanim korama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Mini pitice su odličan doručak - već su ovde"

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 8 komada
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 120 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ako želite pitice bez glutena, ovo je vaš recept.

U posudu sa maldkom vodom potopite svaku koru pirinča na 2-3 minuta da omekša i dobro ocedite.

Prvo prirpemite nadev. U posudu sa umućenim jajim dodajte kiselo mleko sa umućenim prstohvatom sode za hleb.

Dodajte izmrvljeni sir i ulje.

Pomešajte sve sastojke za nadev i stavite jednu omekšalu pirinčanu koru na dasku za hleb.

U donji kraj rasporedite kašičicu nadeva, može i malo više, ukoliko želite. Uvijte u rolnicu, a posle u puža.

Poređajte male pitice u uljem podmazanu tepsiju.

Na svaku piticu odozgo stavite kašičicu nadeva.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasto, otprilike 25 minuta i gotovo.

Jedemo pitica sa pirinčanim korama sa jogurtom ili čašom kiselog mleka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: