Način pripreme
U posudu se stavlja jaje, šećer i maslac i mute se mikserom. Mute se u vadzušast belio sneg.
Dodaju se brašno, vanile i prašak za pecivo. Mešaju se dok se ne dobije homogena smesa.
Dobijeno testo se podeli na dva jednaka dela.
Čokoladna kuvertura se istopi na pari.
Ostavlja se da se ohladi nekoliko minuta i meša se sa jednim od dva odvojena dela testa.
Razvijaju se odvojeno dve lopte testa, tako da se dobiju dve kore iste debljine.
Čokoladna kora se maže sa malo svežeg mleka pomoću četkice i stavlja se na koru od vanile.
Uvija se u rolat, uvija se u streč foliju i ostavlja se da odstoji u frižideru 2-3 sata.
Nakon što odstoji, folija se sklanja i seče se na krugove.
Keksići se poređaju u posudu za pečenje koja je pokrivena papirom za pečenje i papir je namazan maslacem.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.