Lisnata štrudla sa jabukama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
06/12/2019
"Svaka domaćica može da spremi ukusnu štrudlu sa jabukama pomoću lisnatog testa - probajte i vi "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano646
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 - 4 komada
  • cimet
  • lisnato testo - 400 g
  • orasi
  • maslac - 50 g
  • smeđi šećer - 3 kašike + za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite i blago razvijte lisnato testo.

Isecite na ivice pola kore, ali ne do kraja.

Oljuštite i očistite jabuke. Narendajte ih na krupno rende. Izdinstajte ih zajedno sa maslacem. Dodajte braon šećer, cimet i orahe. Promešajte.

Gotov nadev ohladite.

Sipajte nadeve u kraj nerasečenog dela i uvijte u rolat.

Stavite rolat u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno postavljenu papirom.

Ispecite štrudlu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude zlatasta.

Tokom pečenja pospite površinu smeđim šećerom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar