Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Topla pikantna salata sa karfiolom i maslinama

Topla pikantna salata sa karfiolom i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Topla pikantna salata sa karfiolom i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
"Ako napolju padnu temperature, vreme je da otvorimo knjigu sa toplim salatama - a ova je top"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 600 g
  • masline - 100 g, crne
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta aleva paprika - izdašan prstohvat, krupno mlevena
  • peršun - prstohvat
  • topla voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte karfiol na male ružice.

U tiganj sipajte jednu šolju maslinovg ulja. Zagrejte i zapržite dva čena belog luka dok ne postanu zlatasti. Izvadite čenove.

Ubacite karfiol u aromatizovano maslinovo ulje i zapržite kratko dok mešate. Sipajte jednu šolju tople vode.

Poklopite posudu i dinstajte povrće skoro dok ne omekša.

Dodajte masline i dovršite kuvanje još oko 5 minuta.

Prebacite salatu sa karfiolom u odgovarajući tanjir. Začinite usitnjenim peršunom i prstohvatom krupno mlevene ljute aleve paprike.

Servirajte toplu pikantnu salatu sa maslinama i karfiolom kao samostalno jelo ili garnirung pečenom mesu!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: