Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Topla salata sa karfiolom i crvenim sočivom

Topla salata sa karfiolom i crvenim sočivom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Topla salata sa karfiolom i crvenim sočivom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
22/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Danas sam morala da skuvam svoju preostalu količinu karfiola od juče i napravila sam ovu ludo ukusnu toplu salatu sa pijanim karfiolom i crvenim sočivom. Neslućeno, bar za mene, ukusna kombinacija!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 velika glavica
  • crveno sočivo - 1šolja
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • kari prah - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • voda - 1 šolja
  • belo vino - 1/2 šolje
  • nana - sveža ili zamrznuta
* merne jedinice

Način pripreme

Evo i mene! I dalje sam na talasu karfiola.

Danas sam morala da skuvam svoju preostalu količinu karfiola od juče i napravila sam ovu ludo ukusnu toplu salatu sa pijanim karfiolom i crvenim sočivom.

Neslućeno, bar za mene, ukusna kombinacija!

Prvo sam očistila i isekla karfiol na cvetove. Stavila sam ga u pleh, posolila po ukusu, dodala kari i maslinovo ulje. Sipala sam vino i vodu. Vino ispari tokom kuvanja i odlično začini karfiol.

Karfiol sam pekla na 200 stepeni dok ne bude gotov, oko 20 min, pazite na njega. Promešala sam dva puta tokom pečenja.

Skuvala sam crveno sočivo sa malo soli, brzo je gotovo, ja sam imala samo crveno, ali i sa braon ili drugom vrstom biće prelepo, pored toga što je ukusno, jer će biti vidljivo na tanjiru pored karfiola.

Gotov karfiol sam rasporedila u tanjire za serviranje i na vrh stavila oceđeno sočivo.

Zatim sam isekla malo belog luka u tanjire i posula nanom, moja je bila zamrznuta.

Na kraju sam u svaku porciju dodala po malo maslinovog ulja... Veoma ukusno! Mmmm...

Toplo preporučujem!

A sada vam želim divno veče!

I neka vam bude slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: