Način pripreme
Potopite suvo grožđe na 15 minuta u malo vode, dodajte 3-4 supene kašike ruma.
Isecite jabuke na male komade. Prelijte sokom jendnog limuna, pospite sa 4 supene kašike braon šećera i kašičicom cimeta.
Promešajte dobro voće sa začinima.
Obložite kalup od 20 cm, sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje. Preko stavite jednu koru, ivice da ostanu van. Namažite obilno rastopljenim kravljim maslacem.
U posudi pomešajte jabuke, krupnije isečene orahe, suvo grožđe i prezle. Sipajte nadev na dno i poravnajte. Preko nadeva stavite drugu koru, namažite kravljim maslacfem, nakon toga još ednu i tako dok ne potrošite svih 6 kora.
Savijte ivice kora ka unutra. Namažite kravljim maslacem i pospire braon šećerom.
Pecite pita štrudlu na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju.
Gotovu slatku pitu izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i ostavite na rešetku da se ohladi.
Neka vam je slatko!