Način pripreme
Rastopite mast i pomešajte sa uljem.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte u njih suvi kvasac i so.
Ugrejte sveže mleko i rastvorite šećer u njemu. Dodajte ih u brašno, zajedno sa uljem i mašću.
Zamesite meko i glatko testo. Podelite na 10 jednakih delova. Oblikujte svaku lopticu i pokrijte pamučnom krpom 30-40 minuta.
Isecite viršle na dve polovine. Na svakoj napravite prorez po dužini. Stavite u prorez male komade topljenog sira.
Nakon toga razvijte oklagijom svaku loptu u tanku elipsu, nemojte dodavati brašno.
Testo sadrži veću količinu masnoće i ne lepi se prilikom razvijanja. Napravite proreze na 1 cm do pola. Stavite viršlu u neisečeni deo i uvijte u rolat.
Trudice se da ivice ostanu dole da se ne otvore prilikom pečenja.
Poređajte rol-viršle u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i uključite na 40-50 stepeni. Ostavite 15 minuta da nadođe.
Pomešajte 1 žumance sa 1 kašičicom vode i namažite silikonskom četkom rol-viršle. Stavite da se peku na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!
Komentari