Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisani karfiol u teglama sa himalajskom solju

Konzervisani karfiol u teglama sa himalajskom solju

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4781405k
Konzervisani karfiol u teglama sa himalajskom solju
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Evo kako da se opremite karfiolom u toku zime - da bi vam bio pri ruci u svako doba"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica srednje veličine
  • voda - 2 l
  • himalajska so - 10 kašičica, ravnih
  • tegle - 10 komada, male po 360 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidamo karfiol na male ružice, pre toga skidamo tamni deo ako se nalazi po površini glavice.

Operemo, ocedimo od viška vode i rasporedimo u oprane i osušene tegle.

Punimo do grla. Sipamo na svaku teglu po jednu ravnu kašičicu. Prelivamo hladnom vodom do prstena tegle, tako da pokriva karfiol.

Zatvaramo dobro poklopcam i ostavljamo u dubokoj šerpi sa poklopcem da se kuvaju. Nakon što voda provri, merimo 30 minuta i tegle su gotove.

Vadimo i uz pomoć specijalnih hvatača za tegle i okrećemo ih naopak dok se ne ohlade.

Jednostavna zimnica koja se brzo priprema, omiljena svima - karfiol koji je predstavnik jeseni.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: