Način pripreme
Oljuštite i isecite jabuke na male komade. Prelijte ih sokom od limuna. Promešajte dobro.
U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom dok ne dobijete mean i gladak krem. U umućenu smesu dodajte kiselo mleko i lagano sipajte rastopljen i malo ohlađen kravlji maslac.
U drugoj posudi prosejte brašno, prašak za pecivo i cimet.
U porcijama dodajte od suve smese, mešajte kašikom.
Podmažite velika gnezda od kalupa za mafine. Sipajte do pola smesu od keksa, a odozgo stavite isečene jabuke.
Pospite prstohvatom šećera.
Pecite keksiće na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije zlaznu boju.
Izvadite gotove mafine od jabuka i tople premažite marmeladom od kajsija, razređenom sa 11-2 kašike vode.
Ostavite na rešetku da se ohlade mekane keksiće od jabuka!
Neka vam je slatko!