Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Meki keksići sa jabukama

Meki keksići sa jabukama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Meki keksići sa jabukama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Umesto jednog celog keksa, pripremite veoma male mekane keksiće od jabuka, da ne bi bilo uvređenih i onih koji nisu uspeli da ih probaju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • šećer - 125 g
  • kiselo mleko - 125 g
  • maslac - 70 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 2 kašičice, ravne
  • jabuke - 2 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna
  • marmelada od kajsija
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na male komade. Prelijte ih sokom od limuna. Promešajte dobro.

U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom dok ne dobijete mean i gladak krem. U umućenu smesu dodajte kiselo mleko i lagano sipajte rastopljen i malo ohlađen kravlji maslac.

U drugoj posudi prosejte brašno, prašak za pecivo i cimet.

U porcijama dodajte od suve smese, mešajte kašikom.

Podmažite velika gnezda od kalupa za mafine. Sipajte do pola smesu od keksa, a odozgo stavite isečene jabuke.

Pospite prstohvatom šećera.

Pecite keksiće na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije zlaznu boju.

Izvadite gotove mafine od jabuka i tople premažite marmeladom od kajsija, razređenom sa 11-2 kašike vode.

Ostavite na rešetku da se ohlade mekane keksiće od jabuka!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: