Kuvana bundeva sa mlekom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Kuvana bundeva sa mlekom1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ukusna kuvana bundeva sa laganom svežom notom, koja će vam zagolicati receptore ukusa"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 700 g
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 200 g
  • brašno - 2 kašike
  • vanila - 1 pakovanje
  • za posipanje
  • orah - 50 g
  • keks - 50 g
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bundevu i nasecite je na komade. Uvaljajte komade u brašno i spustite ih u sveže mleko koje je prokuvalo.

Dodajte šećer i vanilu i kuvajte na tihoj vatri dok bundeva ne omekša i mleko ne ispari.

Skinite kuvanu bundevu sa vatre, raporedite je u posude i ostavite je da se ohladi. Pospite bundevu izmrvljenim keksom, orasima i šećerom uprahu ili slatkom pavlakom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti