Kuvana bundeva sa mlekom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
12/12/2019
"Ukusna kuvana bundeva sa laganom svežom notom, koja će vam zagolicati receptore ukusa "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • bundeva - 700 g
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 200 g
  • brašno - 2 kašike
  • vanila - 1 pakovanje
  • za posipanje
  • orah - 50 g
  • keks - 50 g
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bundevu i nasecite je na komade. Uvaljajte komade u brašno i spustite ih u sveže mleko koje je prokuvalo.

Dodajte šećer i vanilu i kuvajte na tihoj vatri dok bundeva ne omekša i mleko ne ispari.

Skinite kuvanu bundevu sa vatre, raporedite je u posude i ostavite je da se ohladi. Pospite bundevu izmrvljenim keksom, orasima i šećerom uprahu ili slatkom pavlakom i poslužite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar