Način pripreme
Bundevu isecite na komade. Stavite je u pleh i pospite brašnom. Promešajte rukama da se svi komadi bundeve uvaljaju u brašno.
Sveže mleko zagrejte i u njega dodajte šećer. Promešajte dok se šećer ne istopi.
Jaja umutite lagano žicom. U njih dodajte sveže mleko. Dodajte i vanilu za aromu.
Bundevu prelijte smesom od mleka i jaja. Odozgo poređajte komadiće maslaca.
Bundevu pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pripremite sos od karamela.
Šećer sipajte u malu kaserolu i karamelizujte ga. Dodajte mu zagrejanu pavlaku za kuvanje. Ovde treba da budete oprezni da se ne opečete, jer će smesa prskati.
Vratite na slabu vatru i mešajte dok se karamela ne rastvori. Sklonite da vatre i dodajte maslac. Promešajte da smesa postane homogena i ostavite da se ohladi.
Pečenu bundevu poslužite prelivenu sosom od karamele i komadićima smokvi iz slatka.
Prijatno uz pečenu bundevu sa mlekom i karamelom!