Način pripreme
U 1 šolju kiselog mleka sipamo kašičicu praška za pecivo i promešamo.
U posudu razbijemo jedno jaje i pomešamo sa prstohvatom soli. U umućeno jaje dodajemo kiselo mleko sa praškom za pecivo, sirom (1 šolja) i kurkumom po ukusu.
Promešamo i postepeno dodajemo pirinčano brašno (1-2 supene kašike) i belo pšenično brašno (1 šolja). Treba da dobijemo gustu smesu konsistencije kao testo za kolač.
Stavljamo tiganj za palačinke (ili sač) da se ugreje na ringli.
Namažemo uljem ili mašću uz pomoć dve kašike, sipamo u tiganj od testa i oblikujemo pitice-palačinke (po jedna prepuna supena kašika sa testom za svaku piticu). Pečemo ravnomerno, okrećemo sa obe strane.
Gotove i pečene palačinke stavljamo na rešetku. Serviramo sa kiselim mlekom ili ajranom.
Komentari