Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte jaja, med, so i rastopljeni maslac, vanilu, cimet, kardamon /ako želite/ i esenciju ruma.
Od svih sastojaka postepeno zamesite testo, koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna, ali pazite da ne stavite previše, zato što će testo postati tvrdo.
Gotovo testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odstoji oko sat vremena.
Nakon toga izvadite i podelite na nekoliko lopti. Razvucite i isecite oblike po želji. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte medenjake.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta. Ostavite da se dobro ohlade u toku noći i sledećeg dana zalepite medenjake džemom po izboru. Ja sam koristila od šumskog voća. Ako želite možete ih jesti i ovako.
Detalji: Zalepljenih medenjaka je ukupno 30, a nezalepljenih 60. Kako god odlučite da ih napravite, sigurno će se dopasti vašoj porodici.