Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Zalepljeni božićni medenjaci sa mirisom ruma

Zalepljeni božićni medenjaci sa mirisom ruma

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Zalepljeni božićni medenjaci sa mirisom ruma
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
30
"Božićni medenjaci, kod kojih je rum za aromu, ali mi nemamo ništa protiv ni da se nalazi na trpezi, ipak je praznik"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 - 700 g
  • maslac - 200 g
  • med - 6 supenih kašika
  • jaja - 3 komada, mala
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 supena kašika
  • rum - 1 komad, esencija
  • kardamon - 1 prstohvato, po želji
  • džem - po izboru za slepljivanje medenjaka
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte jaja, med, so i rastopljeni maslac, vanilu, cimet, kardamon /ako želite/ i esenciju ruma.

Od svih sastojaka postepeno zamesite testo, koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna, ali pazite da ne stavite previše, zato što će testo postati tvrdo.

Gotovo testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odstoji oko sat vremena.

Nakon toga izvadite i podelite na nekoliko lopti. Razvucite i isecite oblike po želji. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje i poređajte medenjake.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta. Ostavite da se dobro ohlade u toku noći i sledećeg dana zalepite medenjake džemom po izboru. Ja sam koristila od šumskog voća. Ako želite možete ih jesti i ovako.

Detalji: Zalepljenih medenjaka je ukupno 30, a nezalepljenih 60. Kako god odlučite da ih napravite, sigurno će se dopasti vašoj porodici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: