Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Mirisna Griz Pita
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Dodajte šećerni sirup i mešajte dok se griz ne skuva.
Vruću griz-alvu sipajte u posudu, koju ste prethodno nakvasili hladnom vodom....

Ostavite griz alvu da se stegne.
Nakon što je vaša zdrava griz alva gotova, možete da je dekorišete sa još cimeta i oraha i da servirate....

Dok je još topla, griz-alva se poređa u pleh ili kalup, poravna se iseče na komade. Klasična griz-alva se servira hladna....

U posudu se stave šećer, maslac i griz. Ostavljaju se na ringli da se zapeku dok ne dobiju zlatastu boju....

Zagrejte maslac u poseboj posudi i dodajte griz. Brzo mešajte, 2 minuta, dok griz ne dobije braon boju....

Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: