Način pripreme
Umutite mikserom sa maslacem i šećerom dok ne pobeli. Dodaje jedno po jedno jaje i vanilu i mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte rendnau koru i sok od pomorandže. Dodajte i listiće mlevenog badema.
Dodajte brašno postepeno i zamesite srednje meko testo.
Uvijte testo u najlon i ostavite na dva sata u frižideru.
Podelite hladno testo na dva dela, nakon toga od svakog dela oblikujte dug fitilj prečnika 3 cm. Isecite fitilj na 2 cm na jednake delove i od njih oblikujte loptice, veličine malog oraha. Uvalajjte loptice u šećer u prahu i poređajte u pleh, obložen papriom za pečenej.
Pecite kolače u ugrejanoj rerni na 12-15 minuta na 180 stepeni ili dok ne porumeni.
Izrendajte koru jedne pomorandže na niti. Ugrejte u džezvi 50 ml vode sa 2 supene kašike šećera i stavite rendanu pomorandžu da se kuva 5-6 minuta.
Nakon što se loptice ohlade, na svaku stavite po 2-3 tanke trakice kora od pomorandže, kuvanih u šećernom sirupu.
Kad se ohlade, pospite božićne kolače sa malo šećera u prahu, koliko da pobele.
Komentari