Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Božićne slatke kuglice sa pomorandžom

Božićne slatke kuglice sa pomorandžom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Božićne slatke kuglice sa pomorandžom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
40
"Čarobni kolači sa pomorandžom, koji mirišu na Božić"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 125 g /mekan na sobnoj temperaturi/
  • šrćer u prahu - 125 g
  • jaja - 2 komada
  • bademi - 100 g, /mleveni, oljušteni/
  • pomorandže - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2.5 šolje
  • šećer u prahu - za valjanje
  • kora od pomorandže - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom sa maslacem i šećerom dok ne pobeli. Dodaje jedno po jedno jaje i vanilu i mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte rendnau koru i sok od pomorandže. Dodajte i listiće mlevenog badema.

Dodajte brašno postepeno i zamesite srednje meko testo.

Uvijte testo u najlon i ostavite na dva sata u frižideru.

Podelite hladno testo na dva dela, nakon toga od svakog dela oblikujte dug fitilj prečnika 3 cm. Isecite fitilj na 2 cm na jednake delove i od njih oblikujte loptice, veličine malog oraha. Uvalajjte loptice u šećer u prahu i poređajte u pleh, obložen papriom za pečenej.

Pecite kolače u ugrejanoj rerni na 12-15 minuta na 180 stepeni ili dok ne porumeni.

Izrendajte koru jedne pomorandže na niti. Ugrejte u džezvi 50 ml vode sa 2 supene kašike šećera i stavite rendanu pomorandžu da se kuva 5-6 minuta.

Nakon što se loptice ohlade, na svaku stavite po 2-3 tanke trakice kora od pomorandže, kuvanih u šećernom sirupu.

Kad se ohlade, pospite božićne kolače sa malo šećera u prahu, koliko da pobele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Pa mogli bi bar procitati prije objave i ispraviti greske!
03.12.2022 21:15