Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Pita od tankih kora u kalupu za kuglof

Pita od tankih kora u kalupu za kuglof

Zdravka  NikolovaZdravka Nikolova
Početnik
6237
Pita od tankih kora u kalupu za kuglof
Fotografije: Anonymous
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Kada pravite pitu u kalupu za kuglof, servirajte je toplu i s ljubavlju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1/2 paketa, fine
  • slanina - 100 g ili šunka
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 50 g, za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Maslacem namažite kalup za kuglof.

Onda stavite tri kore, koje treba da vise izvan kalupa i takođe obložite unutrašnji deo kalupa. Jednu koru iskidajte i rasporedite po dnu.

Prethodno umutite jaja sa kiselim mlekom i izmrvite sir unutra.

Od smese možete stavitei po 2 kašičice i lepo svuda rasporedite.

Isečenu slaninu ili šunku poređajte preko smese od jaja.

Rendani kačkavalj pospite odozgo i nakon toga poređajte topljeni sir.

Izgnječite još 1 koru i stavite preko nadeva.

Ponovite 2 puta ovu proceduru sa ređanjem dok ne potrošite nadev za burek.

Odozgo ponovo izgnječite jednu koru.

Onda lepo uvijte ivice koje vise na kore i naprskajte sa malo vode odozgo i rastopljenim maslacem ili komadićem maslaca.

Pecite pitu od tankih kora u kalupu sa kuglof ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne porumeni, oko 30-40 minuta.

Servirajte pitu uvek toplu da se kačkavalj i topljeni sir rastope, ukusnije je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: