Način pripreme
Prosejte brašno. Rastvorite kvasac u malo mlake vode zajedno sa jednom kašikom brašna i šećera. Ostavite ga da se aktivira.
Kad je kvasac gotov, dodajte ga u brašno, razbijte jaja, dodajte so i maslinovo ulje. Mešajte. Sipajte polako mlaku vodu, dok je brašno ne upije. Zamesite meko testo da se ne lepi za ruke.
Ostavite testo da nadođe, pokrijte ga najlonskom folijom.
Gotovo testo podelite na 10 loptica.
Rastopite maslac.
Svaku loptu razvucite. Potopite svaku koru u rastopljen maslac. U sredinu od pola korastavite parče sira, a u drugu polovinu parče kačkavalja.
Ponovo ih uvijte u krug, zavijte nadev.
Namažite dno i ivice kuglofa maslacem. Pospite alevom paprikom.
Poređajte lopitce u kalup i oblikujte pogaču.
Sipajte preostali maslac odozgo i pospite alevom paprikom.
Ostavite pogaču da ponovo nadođe.
Stavite pogaču u umereno ugrejanu rernu i pecite oko 15 minuta, a nakon toga povećajte temperaturu na 200 stepeni i pecite dok ne potumeni.
Proverite da li je gotova drvenim ražnjićem.