Jednostavan keks od oraha

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
19/12/2019
"Svaki dan da ga pravite i jedete, neće vam dosaditi - jer je ukusan i lak za spremanje "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano679
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • orasi - 200 g, mleveni
  • šećer u prahu - 140 g
  • belanca - 3 komada
  • šećer - 60 g, kristal
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Polovinu oraha sameljite sitno, drugu polovinu malo krupnije.

Pomešajte ih u posudi sa šećerom u prahu i vanilama.

Stavite belanca u posudu sa prstohvatom soli, umutite nekoliko minuta mikserom, nakon toga dodajte malo kristal šećera, muteći u tvrd sneg.

Dodajte smesu od oraha u smesu od belanaca, mešajući drvenom varjačom odozdo na gore pažljivo.

Postavite veliku posudu za pečenje papirom za pečenje.

Malom kašikom uzimajte smesu i stavljajte na male gomile na rastojanju jednu od druge, Pri pečenju se razlivaju.

Ispecite keks od oraha na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez ventilatora 30 minuta.

Tokom pečenja NE otvarajte rernu, vreme i temperatura su sasvim dovoljni.

Ohladite gotov keks na rešetki.

Beleška: Da biste ga sačuvali hrskavog, odmah nakon hlađenja stavite keks od oraha u teglu koja se dobro zatvara.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar