Način pripreme
Polovinu oraha sameljite sitno, drugu polovinu malo krupnije.
Pomešajte ih u posudi sa šećerom u prahu i vanilama.
Stavite belanca u posudu sa prstohvatom soli, umutite nekoliko minuta mikserom, nakon toga dodajte malo kristal šećera, muteći u tvrd sneg.
Dodajte smesu od oraha u smesu od belanaca, mešajući drvenom varjačom odozdo na gore pažljivo.
Postavite veliku posudu za pečenje papirom za pečenje.
Malom kašikom uzimajte smesu i stavljajte na male gomile na rastojanju jednu od druge, Pri pečenju se razlivaju.
Ispecite keks od oraha na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez ventilatora 30 minuta.
Tokom pečenja NE otvarajte rernu, vreme i temperatura su sasvim dovoljni.
Ohladite gotov keks na rešetki.
Beleška: Da biste ga sačuvali hrskavog, odmah nakon hlađenja stavite keks od oraha u teglu koja se dobro zatvara.