Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom, umutite mikserom i dodajte sveže mleko, ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Crnu čokoladu isecite nožem sitno, lešnike sameljite i dodajte u smesu za kolač. Sipajte smesu u mali kalup za kolač, namazan uljem i posut brašnom,
Poslednje tri kašike testa pomešajte sa kakaom i sipajte preko kolača kao loptice, a posle štapićem promešajte ne toliko za šaru, nego za aromu.
Pecite na predposlednjem nivou u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne nadođe.
Premestite na srednji nivo na rešetku i pecite odozgo 10 minuta. Proverite drvenim štapićem da li je gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi.
U maloj kaseroli ugrejte pavlaku, dodajte izlomljene komade crne čokolade dok se ne rastopi i mešajte neprestano.
Na kraju sipajte čokoladni prah krem bez kuvanja i skinite sa vatre. Dodajte malo i promešajte da se rastopi.
Ostavite da se malo ohladi i kašikom ukrasite kolač odozgo. Ukrasite čokladnim dražejama i pospite kokosom.