Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa crnom čokoladom i glazurom

Kolač sa crnom čokoladom i glazurom

Kolač sa crnom čokoladom i glazurom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Kada pogledamo ovaj kolač već zamišljamo kako će izgledati isečen na komade - i izgled je odličan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 paketa
  • brašno - 2 šolje
  • kakao - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • crna čokolada - 2 supene kašike, sitno
  • lešnici - 1 supena kašika, mleveni
  • glazura
  • maslac - 1 supena kašika
  • crna čokolada - 40 g
  • pavlaka - 100 - 150 ml
  • čokolada u prahu - 1 supena kašika ravna, bez kuvanja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom, umutite mikserom i dodajte sveže mleko, ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Crnu čokoladu isecite nožem sitno, lešnike sameljite i dodajte u smesu za kolač. Sipajte smesu u mali kalup za kolač, namazan uljem i posut brašnom,

Poslednje tri kašike testa pomešajte sa kakaom i sipajte preko kolača kao loptice, a posle štapićem promešajte ne toliko za šaru, nego za aromu.

Pecite na predposlednjem nivou u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne nadođe.

Premestite na srednji nivo na rešetku i pecite odozgo 10 minuta. Proverite drvenim štapićem da li je gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi.

U maloj kaseroli ugrejte pavlaku, dodajte izlomljene komade crne čokolade dok se ne rastopi i mešajte neprestano.

Na kraju sipajte čokoladni prah krem bez kuvanja i skinite sa vatre. Dodajte malo i promešajte da se rastopi.

Ostavite da se malo ohladi i kašikom ukrasite kolač odozgo. Ukrasite čokladnim dražejama i pospite kokosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: