Način pripreme
Istopite čokoladu na pari. Nakon toga ostavite sa strane dok se ne ohladi.
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U trećoj posudi umutite (može i mikserom) jaja i šećer dok se ne dobije sipkasta smesa. Dodajte vanilu.
U smesu od jaja dodajte polovinu smese od brašna dok se ne dobije homogena smesa. U tako dobijenu smesu dodajte kiselo mleko i sok od limuna. Izmešajte i dodajte ostalo brašno. Na kraju dodajte ulje/maslinovo ulje.
Odvojte 1/3ove smese u drugu posudu u kojoj pomešajte sa istopljenom čokoladom. U ovu smesu dodajte i izrendanu koru limuna.
Nuljite kalup za kolač i sipajte čokoladnu i belu smesu tako što ih naizmenično slažete.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite mramorni kolač na 45-50 minuta.
Poslužite kolač sa crnom čokoladom i limunom posut šećerom u prahu.