Način pripreme
Karamelizujemo pet kašika braon šećera i tiganju. Nakon toga stavljamo malo limuna, da se karamel ne stegne odmah.
Prebacujemo u posudice za krem karamel, a u svaku stavljamo prethodno skuvanu i ohlađenu bundevu.
U blenderu promešamo jaja, sveže mleko, prethodno u brašno samlevene ovsene pahuljice i preostalih pet kašike braon šećera. Dodajemo vanilu i sipamo smesu u posudice, pokrivajuću njom bundevu.
Prebacujemo posudice sa sjajnim krem karamelom u posudu, punimo je vodom, tako da prekrije dve trećine posudica. Pečemo na 140 stepeni oko sat i po.
Posle dvadeset minuta dodajemo po 2-3 leda, da ne provri voda i da krem ne dobije mehuriće.
Serviramo krem karamel sa bundevom i slatkom od smokvi, prethodno ohlađen u frižideru, prelivajući odozgo slatkom od smokvi i posipamo koštunjavim voćem po želji.
Nek vam je slatko!