Način pripreme
Priprema
Umutiti sneg od 10 belanaca. Žumanca i šećer penasto umutiti, zatim dodati vanilin šećer, limunovu koru i naizmenice brašno i sneg od belanaca. Lagano ručno žicom mešati da sneg ne padne i da se dobije penasta struktura. Masu razdeliti na tri dela pa u jedan dodati kakao, ukoliko to želimo.
Ovakve torte su vrlo pogodne za razne kombinacije filovanja, počev od obične marmelade do raznih krema koje izaberete a njčešće se filuje sa kremom od: 250 g margarina umućenog sa 150 g šećera, dodatka nekog ekstrakta i dva žumanca.
Margarin umutimo penasto dodamo šećer i ekstrat pa sve izjednačimo. Žumanca takođe umutimo penasto pa ih mutimo na pari jedno deset minuta da budu termički obrađena. Malo prohladimo i sjedinimo sa margarinom da dobijemo ukusnu kremu.
Kore su se mogle peći i zasebno u tri puta, tanje, a u neku od kora su se mogle dodavati kakao ili čokolada u prahu kao što sam ja to uradila.
Moguće je peći i jedan patišpanj, pa je rezati na pola i filovati.
Patišpanj se peče na 200 stepeni oko trideset minuta, treba isprobati čačkalicom da li je pečen, pa lagano izvaditi i istresti na tacnu da se prohladi, i tek onda rezati i filovati.
Ispekla sam tri kore, jednu žutu i dve čokoladne.
Dekoracija je od istog fila ili kao kod mene od Royal mase.
Royal krema ili kraljevska masa :
200 g šećera u prahu + 1 belanac = belanac malo ulupati u penu pa dodati šećer i izraditi jednoličnu smesu kojom prelijemo tortu.
Komentari