Način pripreme
Prvo se priprema čokoladna kora. U dubljoj posudi umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim postepeno dodajte ulje, sveže mleko i kakao. Uz stalno mešanje dodajte brašno i prašak za pecivo.
Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću posudu sa dnom koje se odvaja, koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta. Ostavite u posudi za pečenje 15 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Dok se hladi, prelazimo na pripremu kore od belanca. Odvojite belanca i umutite ih zajedno sa šećerom u na pari dok se ne dobije čvrsta smesa. Sipa se na papir za pečenje. Uz pomoć kašike formira se krug prečnika oko 25-26 centimetara i smesa se raspoređuje u svom obrisu. Kora od belanaca se peče u rerni zagrejanoj na 80 stepeni dok ne bude gotova.
Kondenzovano mleko se kuva na laganoj vatri na pari bez otvaranja konzerve tri sata. Nakon hlađenja, otvara se i meša sa maslacem na sobnoj temperaturi. Dobijeni krem se umuti mikserom do homogene mase i mora se čuvati u frižideru.
Kikiriki je sitno iseckan i vreme je za sklapanje torte.
Čokoladna kora se preseče na dva jednaka dela. Jedan deo obilno premažite polovinom ohlađenog krema, pa pospite polovinom kikirikija.
Na vrh stavite koru od belanaca, premažite preostalim kremom i pospite ostatkom kikirikija. Torta je završena čokoladnom korom. Prelivena je čokoladnom glazurom koju ste dobili tako što ste čokoladu istopili na pari i pomešali sa svežim mlekom.
Ljubitelji sočnijih kolača mogu kore preliti šećernim sirupom ili kompotom. Kolač mora da stoji najmanje 1 dan u frižideru pre nego što bude spreman za jelo.