Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posna žuta boranija iz rerne

Posna žuta boranija iz rerne

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Posna žuta boranija iz rerne
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusne rasprave na temu Kako da pripremimo apetitnu posnu žutu boraniju iz rerne"

Potrebni sastojci

  • boranija - 700 g, žuta
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz - 1 mala konzerva
  • mirođija
  • peršun
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje i propržimo iseckani luk i šargarepu dok ne omekšaju.

Kad povrće bude gotovo, dodajemo alevu papriku po ukusu i dobro očišćenu i opranu žutu boraniju.

Posolimo sastojke, prelivamo vodom i kuvamo dok pasulj ne bude gotovo.

Prebacujemo sastojke u pleh, dodajemo paradajz i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok jelo ne ostane na masti.

Posipamo sitno iseckanom mirođijom i peršunom. Gozba je ukusna i topla, i hladna. Tradicionalno se servira sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: