Način pripreme
U blender staviti makadamija orahe, kokosovo brašno i iseckane urme pa sve izblendati dok se ne dobije kompaktna smesa.
Okrugli kalup (sa stranama koje mogu da se odstrane) obložiti pek papirom pa ravnomerno rasporediti dobijenu smesu. Staviti u frižider da se stegne.
U blender sad staviti indijske orahe (potopljeni preko noći, oceđeni), 180 ml vode, 120 ml otopljenog kokosovog ulja, 180 ml javorovog sirupa, kašičicu ekstrakta vanile i limunov sok pa sve izblendati u glatku smesu.
Sipati preko ohlađene kore. Ostaviti u frižider da se stegne.
U činijici pomešati kokosov maslac (otopljeni), 120 ml javorovog sirupa, kašičicu ekstrakta vanile i so. Sve sjediniti u glatku smesu pa sipati po vrhu čizkejka (koji smo izvadili iz kalupa i odstranili pek papir sa kore).
Seći na kriške.
Prijatno!
Komentari