Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krisel»Litvanski kisel sa šargarepama i jabukama

Litvanski kisel sa šargarepama i jabukama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Litvanski kisel sa šargarepama i jabukama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Sjajan litvanski napitak za... dušu"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada
  • sok od šargarepe - 300 ml
  • voda - 300 ml
  • šećer - 3 kašike
  • skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte, sredina se odstrani i voće se seče na kocke. Stavljaju se u šerpu i prelivaju se sokom od šargarepe.

Dodaje se 200 ml vode, šećer i smesa se ostavlja da provir. Kuva se pet minuta. Skrob se razmuti u 100 ml vode i sipa se u kipuću smesu.

Uz neprestano mešanje se zagreva dok se ne zgusne, ali ne da provri. Sklanja se sa ringle i raspoređuje se u posudice ili šolje. Servira se toplo ili hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: