Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa jabukama i posipom

Mafini sa jabukama i posipom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Mafini sa jabukama i posipom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Neodoljivi mafini sa jabukom i aromatičnim posipom od cimeta i smeđeg šećera - prava jesenja raskoš"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • beli šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • jabuke - 1 komad, slatka
  • Za posip
  • brašno - 3/4 šolje
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se mute jaja i šećer pomoću miksera dok se u potpunosti ne sjedine. U mlazu se sipa ulje, nakon čega se dodaje vanila.

U posebnoj posudi se pomešaju brašno, cimet, muskatni oraščić, so i soda za hleb.

Pomoću drvene kašike se meša smesa od brašna sa mokrom smesom i kiselom pavlakom (ili gustim kiselim mlekom).

Dodaje se jabuka naseckana na kockice i ponovo se meša kašikom. Smesa za kolač se raspoređuje u papirne korpice za mafine.

Za posip u posudi se pomešaju brašno, smeđi šećer, cimet, so i hladni kravlji maslac naseckan na komadiće. Pomoću ruku svi sastojci se pomešaju dok se ne pretvore u mrve.

Pripremljeni posip se ravnomerno raspoređuje po mafinima tako što se blago pritišće ka testu.

Mafini sa jabukom se peku otprilike 25 minuta ili dok čačkalica za zube stavljena u centa jednog od njih ne izađe čista.

Kada su gotovi, vade se iz rerne i ostavljaju se da se ohlade na otprilike 10-15 minuta. Nakon toga se pažljivo vade iz kalupa za mafine kako bi se u potpunosti ohladili na rešetci.

Mafini sa jabukom i posipom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: