Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstane šnicle u sosu od pavlake

Dinstane šnicle u sosu od pavlake

Potrebitel#240543Potrebitel#240543
Pomoćnik kuvara
188138
Dinstane šnicle u sosu od pavlake
Fotografije: Potrebitel#240543
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Svinjske šnicle u sosu od pavlake, dodajte i garnirung po želji, da dobijete savršeni tanjir"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 2 kg ili pileće bez kože
  • pečurke - 1 tanjir (400 - 500 g)
  • vino - 200 ml
  • kisela pavlaka - 1 čaša (400 g)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • korijander
  • piskavica
  • kumin - ili kari + piskavica, jer kari je grupni začin i u njemu samo piskavce nema
  • maslac - 50 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u posudi sa širokim dnom.

Poređajte šnicle, sipajte vino i smanjite jačinu ringle na minimum.

Obično se preporučuje da kada se koristi vino u spremanju hrane, to bude isto vino koje će se konzumirati uz jelo. Ali srce mi nije dalo da sipam celu čašu u šerpu...jednostavno koristim belo vino kada spremam pileće šnicle i crveno vino - za svinjske.

Pečurke se operu i iseku se na žilijen.

Nakon 15 minuta meso se okreće i odozgo se sipaju pečurke.

Dinstanje se nastavlja još 15 minuta.

U pavlaku se dodaju svi suvi začini i narendani čenovi belog luka.

Nakon što istekne vreme sipa se smesa od pavlake i čaša vruće vode i kuva se još 30-40 minuta.

Nakon toga se proba da li je slano.

Sklanja se sa ringle i ubacuju se parčići maslaca.

1. Ako su vaš izbor svinjske šnicle, povećajte vreme kuvanja za dvadestak minuta.

2. Ne preporučujem korišćenje šnicli od vrata, jer ivice masnoće u njima, tako dobre za roštilj, nisu dobra kombinacija sa ovim sosom. Kod svih drugih nema greške uz vino i pavlaki.

Predlog za serviranje: garnirajte sa malo krompirića pečenih u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: