Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske šnicle u sosu od paradajza i pavlake

Svinjske šnicle u sosu od paradajza i pavlake

NergisNergis
Početnik
4210
Svinjske šnicle u sosu od paradajza i pavlake
Fotografije: Nergis
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Svinjske šnicle u sosu od paradajza i pavlake, koje će gosti i slavljenik oceniti tako što će želeti dodatno"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 600 g
  • pečurke - 400 g, šampinjoni
  • luk - 2 male glavice starog
  • bujon - 400 ml, od povrća
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • aleva paprika
  • biber
  • origano
  • brašno - 1 supena kašika
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • paradajz pire - 1 supena kašika, gusto
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle izlupajte i natrljajte obilno uljem, solju, biberom, alevom paprikom i origanom.

Pecite u tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. U istu masnoću dodajte maslac i pržite luk, nakon što omekša dodajte pečurke i dobro dinstajte.

Nakon toga dodajte 1 supenu kašiku paradajz pirea, 1 supenu kašiku brašna, biber, alevu papriku i origano.

Dobro promešajte i sipajte bujon u sos od pečuraka. Nakon što provri dodajte pavlaku i šnicle.

Ostavite šnicle sa pečurkama da se krčkaju na tihoj vatri 15-20 minuta.

Svinjske šnicle u sosu od paradajza i pavlake servirajte sa prazničnim prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: