Način pripreme
Operite pileće šnicle tekućom vodom i osušite.
U posudi pomešajte senf, ulje, začin zaatar, alevu papriku i biber po ukusu. Dobro promešajte dok ne dobijete gustu smesu. Uz pomoć silikonske četke namažite svaku šniclu, ostavite tako ne više od 3 sata.
Namažite pleh uljem i poređajte začinjene pileće šnicle. Pospite prethodno istno iseckanom glavicom luka i čenovima belog luka. Prelijte pileći bujon i stavite u pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecte dok meso ne bude gotovo.
Za to vreme pripremite sos za šnicle. U tiganj sipajte 2 supene kašike ulja i pržite drugu sitno iseckau glavicu luka. Ddajte pečurke, isečene na kriške i pržite oko 15 minuta ili dok ne ostanu na masti.
Sipajte pavlaku i rastvoreni skrob ili brašno u šolju vode. Nakon što sos počne da vri, skinite tiganj sa vatre.
Prelijte gotove šnicle sosom i pažljivo mešajte pored šnicli. Pospite rendanim kačkavaljem i vratite pleh u rernu, pecite dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.
Servirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na pari!