Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama

Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Servirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na parii podelite večeru sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle od bataka - 6 komada
  • zaatar - 1 supena kašika, začin za meso
  • ulje - 2 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 200 g, šampinjoni
  • pileći bujon - 200 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • skrob - 1 supena kašika ili brašno
  • kačkavalj - 200 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileće šnicle tekućom vodom i osušite.

U posudi pomešajte senf, ulje, začin zaatar, alevu papriku i biber po ukusu. Dobro promešajte dok ne dobijete gustu smesu. Uz pomoć silikonske četke namažite svaku šniclu, ostavite tako ne više od 3 sata.

Namažite pleh uljem i poređajte začinjene pileće šnicle. Pospite prethodno istno iseckanom glavicom luka i čenovima belog luka. Prelijte pileći bujon i stavite u pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecte dok meso ne bude gotovo.

Za to vreme pripremite sos za šnicle. U tiganj sipajte 2 supene kašike ulja i pržite drugu sitno iseckau glavicu luka. Ddajte pečurke, isečene na kriške i pržite oko 15 minuta ili dok ne ostanu na masti.

Sipajte pavlaku i rastvoreni skrob ili brašno u šolju vode. Nakon što sos počne da vri, skinite tiganj sa vatre.

Prelijte gotove šnicle sosom i pažljivo mešajte pored šnicli. Pospite rendanim kačkavaljem i vratite pleh u rernu, pecite dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.

Servirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na pari!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: