Način pripreme
U toplom mleku se promeša namrvljeni kvasac sa kašikom šećera i 2-3 kašike brašna.
Ostavlja se dok se ne pojave mehurići i sa ostalim sastojcima, osim jednog žumanceta, se zamesi srednje meko testo, da se ne lepi. Ostavlja se da naraste 40 minuta i podeli se na dva dela.
Prva lopta se razvija u okruglu koru, seče se na 8 trouglova, prave se po tri razreza pri vrhu, a u široki deo se stavljaju dugi parčići marmelade iz kalupa.
Uvijaju se kiflice i poređamo na papir za pečenje. Od drugog testa se oformi fitilj, seče se na šajbne i svaka se spljeska rukama kao pogača, stavlja se mala kašika tečne čokolade i uvija se kao cigara.
Raste još 15-20 minuta i maže se umućenim žumancem sa 2 kašike ulja, posipa se susamom. Pečemo kiflice na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta, posle na 150 stepeni 5 minuta bez ventilatora.
Izvadimo kiflice sa marmeladom i čokoladom da se blago ohlade i napadamo! Prijatno!