Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa marmeladom i čokoladom

Kiflice sa marmeladom i čokoladom

Kiflice sa marmeladom i čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Ne kupujemo kiflice sa čokoladom i marmeladom u prodavnici, jer ih spremamo sami i budu mnogo ukusne. Dajemo vam recept da možete i vi da ih napravite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • mast - 3 pune kašike, meka
  • ulje - 3 kašike
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 3 kašike
  • esencija - 1 poklopac od boce, pomorandža
  • brašno - 550 - 600 g
  • sveže mleko - 200 g, toplo
  • nadev
  • tečna čokolada - 100 g
  • marmelada - 80 g, iz kalupa
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleku se promeša namrvljeni kvasac sa kašikom šećera i 2-3 kašike brašna.

Ostavlja se dok se ne pojave mehurići i sa ostalim sastojcima, osim jednog žumanceta, se zamesi srednje meko testo, da se ne lepi. Ostavlja se da naraste 40 minuta i podeli se na dva dela.

Prva lopta se razvija u okruglu koru, seče se na 8 trouglova, prave se po tri razreza pri vrhu, a u široki deo se stavljaju dugi parčići marmelade iz kalupa.

Uvijaju se kiflice i poređamo na papir za pečenje. Od drugog testa se oformi fitilj, seče se na šajbne i svaka se spljeska rukama kao pogača, stavlja se mala kašika tečne čokolade i uvija se kao cigara.

Raste još 15-20 minuta i maže se umućenim žumancem sa 2 kašike ulja, posipa se susamom. Pečemo kiflice na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta, posle na 150 stepeni 5 minuta bez ventilatora.

Izvadimo kiflice sa marmeladom i čokoladom da se blago ohlade i napadamo! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: