Način pripreme
Meke kiflice sa marmeladom sa kojima ćete brzo zamenitei kolače uz kafu.
Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje u njemu. Istopite maslac, a kvasac rastvorite u svežem mleku. Stavite u brašno sve sastojke i zamesite meko testo.
Testo uvijte u pamučnu krpu i ostavite na toplom. Treba da utrostruči svoj obim. Podelite na lopte od po 100 g, možete da koristite kuhinjsku vagu i tako da izmerite tačno.
Pomoću oklagije razvijte svaku loptu u elipsu. U jedan deo stavite marmeladu i uvijte u rolat. Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. Poređajte pripremljene kiflice u nju.
Ostavita da ponovo narastu kiflice sa marmeladom. Namažite umućenom žumancem, uljem i svežim mlekom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite, ostavite da se blago ohlade i servirajte odmah vazdušaste kiflice.