Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Vegan kiflice sa marmeladom

Vegan kiflice sa marmeladom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Vegan kiflice sa marmeladom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Vegan kiflice sa marmeladom - savršene za post ilu u bilo koje doba godine. Osim što su ukusne i eknomične su!"

Potrebni sastojci

  • ulje - 50 ml
  • sojino mleko - 200 ml
  • šećer - 130 g
  • esencija ruma - 1/2 ampule
  • vanila
  • brašno - 420 g, za pite
  • suvi kvasac - 11 g
  • za nadev
  • marmelada - ili slatko
* merne jedinice

Način pripreme

Sojino ili drugo biljno mleko ugrejte i u njemu rastvorite šećer, mešajte žicom. Dodajte i esencije. Na dno aparata za pravljenje hleba sipajte ulje.

Nakon toga mleko, posle prosejano brašno i odozgo stavimo kvasac (ili drugim redosledom, ako su uputstva na aparatu za hleb drugačija). Uključite aparat na prigram za slatki hleb. Možete mesiti ručno.

Nakon što nadođe isključujemo aparat (ostalo je 1 i 20 minuta do kraja programa). Testo vadimo namazanim rukama na namazanu radnu površinu.

Razvučemo okruglu koru debljine oko pola santimentra. Isečemo na trouglove. U osnou svakog stavljamo od nadeva i uvijamo kiflice. Ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje i stavljamo u hladnu rernu uključenu na 200 stepeni.

Pečemo dok ne bude gotovo, dok ne budu zlatne.

Ja sam posula vegan kiflice sa marmeladom i malo šećera u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: