Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir na švedski način Haselbak

Krompir na švedski način Haselbak

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Krompir na švedski način Haselbak7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Priznajemo Šveđanima, pogodili ste centar sa ovim krompirima Haselbak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija
  • biljke
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompir i osušite.

Stavite između dve daske za sečenje i napravite proreze, ne idite do kraja.

Možete staviti i između dva dvena štapića. Posolite i pobiberite.

Poređajte ih u pleh i uz pomoć četke namažite maslinovim uljem ili uljem.

Stavite u ugrejanu rernu na 200-220 stepeni 30 minuta.

Rastopite maslac i dodajte u njega sitno iseckan čen belog luka i začinite po ukus.

Izvadite krompir Haselbak iz rerne i namažite aromatičnim maslacem, trudite se da namažete svaki prorez. Prilikom pečenja oni će se malo otvoriti.

Vratite pečeni krompir u rernu na još 30 minuta dok ne porumeni i dok se ne stvori hrskava korica.

Servirajte Haselbak krompir topao kao prilog, predelo, a zašto ne i kao glavno jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: