Način pripreme
U odgovarajuću posudu umutite omekšali maslac i šećer da dobijete kremastu masu. Pri neprekidnom mućenju dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Dodajte u pire od jabuke i ponovo umutite.
Prosejte brašno. U njega dodajte sodu, cimet, samleveni pimen i karanfilić. Dobro promešajte. Polako dodajte suve sastojke u umućena jaja. Mešajte drvenom kašikom ili špatulom.
Maslacem premažite kalup za mafine. Možete koristiti i papirne. Punite kalupe do ¾. Mafini će tokom pečenja narasti i ispuniti kalupe.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ukoliko čačkalicu zabodete u mafin i izvučete je čistu, znači da je pečeno.
Mafine možete da pospete cimetom i šećerom u prahu. Dekoracija je po Vašoj želji i Vašoj inspiraciji.
Komentari