Način pripreme
1. Oljuštite i očistite jabuke i isecite na male komade i pospite braon šećerom i sokom od limuna.
Lepo promešajte i rasporedite u mali pleh, obilno namazan kokosovim maslacem.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju u posudu i poomešajte sa kokosovim brašnom i šećerom. Dodajte kokosov maslac u komadima - ono treba da bude tvrdo, ali ne previše. Ako čuvate u frižideru treba prethodno da ostavite da odstoji na sobnoj temepraturi - ne treba da bude mnogo tvrdo, ni tečno.
3. Prstima gnječite maslac u suve sastojke dok se ne stvore grudvice.
4. Sipajte mrvice maslaca preko jabuka u plehu i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Krambl treba da bude hrskav, a jabuke odozdo da se karamelizuju malo. Da bi pratila tok pečenja, koristim vatrostalnu činiju i tako vidim do kog stepena je gotovo.
Ukoliko im treba više vremena da omekšaju (mnogo zavisi od sorte) smanjite rernu na 160 stepeni i pecite još 5-10 minuta.
5. Gotov ukusni i aromatični krambl servirajte topao - neverovatan je. Ukrasite šlagom ili kuglom sladoleda od vanile.
Neka vam je slatko!