Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač sa celim jabukama i orasima

Kolač sa celim jabukama i orasima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Kolač sa celim jabukama i orasima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
21/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"A sada izaberite najepše sitne jabuke i dođite da vidite kakav ćemo neverovatan kolač napraviti sa njima"

Potrebni sastojci

  • orasi - 200 g, mleveni
  • brašno - 200 g
  • šećer - 150 g
  • maslac - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • kora limuna - narendana
  • za nadev
  • jabuke - 6 komada, male
  • amareti - 100 g (keks od badema)
  • orasi - 50 g, istucani
  • šećer - 50 g, braon
  • maslac - 50 g
  • rum - 2 kaašike
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac omekšao na sobnoj temperaturi stavite u posudu zajedno sa šećerom. Umutite mikserom u gladak krem.

Dodajte jaja jedno po jedno, muteći mikserom dok se dobro ne sjedine sa kremom od maslaca.

U drugoj posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i prstohvatom soli. Dodajte u suvu smesu samlevene orahe.

Aromatizujte sa narendanom korom limuna i cimetom.

U malim porcijama dodajte suvu smesu i maslac smesu, , mešajući kašikom dok se ne dobije ujednačena smesa.

Postavite posudu za pečenje 28/28 cm papirom za pečenje. Sipajte semsu za kolač i zaravnajte.

U posudi pomešajte 50 grama krupno istucanih oraha, izmrvljen keks, 50 g blago istopljenog maslaca, 50 g braon šećera, rum i cimet. Promešajte sastojke.

Očistite jabuke od semenki i izdubite blago. Napunite smesom.

Stavite ih preko kolača od oraha.

Ispecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 40 minuta.

Gotov kolač od jabuke ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu!

Nek vam je slatko!

Beleška: Za ovaj kolač sa celim jabukama i orasima možete da koristite keks od badema sa nečim drugim, kombinacija badema i cimeta ne sviđa se svakom, zato procenite sami!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: