Način pripreme
U duboku posudu prosejemo brašno sa praškom za pecivo, cimetom, solju, kakaom i vanilinim šećerom. Dobro izmešamo i ostavljamo na jednu stranu.
U drugoj posudi dobro mutimo jaja i šećer, dodajemo maslinovo ulje i postepeno u smesu dodajemo brašno. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju dodajemo mlevene orahe i mešamo špatulom.
U drugu posudu stavljamo pasiranu bundevu, dodajemo šećer, cimet, jaje, kiselo mleko, vanilin šćer, izrendanu jabuku i brašno. Dobro izmešamo smesu za kolač sa bundevom.
U prethodno podmazan kalup za kolač sipa se prvo tamna smesa i izravna se, a nakon toga sipamo smesu od bundeve.
Pečemo kolač sa jabukama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C na otprilike 40 minuta.
Vadimo gotov kolač sa jabukama sa orasima i bundevom i ostavljamo ga da se ohladi. Ohlađeni bezglutenski kolač posipamo šećerom u prahu.