Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa jabukama sa orasima i bundevom bez glutena

Kolač sa jabukama sa orasima i bundevom bez glutena

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Kolač sa jabukama sa orasima i bundevom bez glutena
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Umesto da se pitate da li vam se jede kolač sa jabukama ili sa bundevom - za tili čas praznik učinite duplo slatkim Neka nam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • Za tamnu koru
  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • bezglutensko brašno - 2 šolje
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • cimet - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 1 supena kašika
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • Za koru od bundeve
  • jaja - 1 komad
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • bezglutensko brašno - 2 supene kašike
  • jabuke - 1 komad, izrendana
  • bundeva - 2 šolje, skuvana i pasirana
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu prosejemo brašno sa praškom za pecivo, cimetom, solju, kakaom i vanilinim šećerom. Dobro izmešamo i ostavljamo na jednu stranu.

U drugoj posudi dobro mutimo jaja i šećer, dodajemo maslinovo ulje i postepeno u smesu dodajemo brašno. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju dodajemo mlevene orahe i mešamo špatulom.

U drugu posudu stavljamo pasiranu bundevu, dodajemo šećer, cimet, jaje, kiselo mleko, vanilin šćer, izrendanu jabuku i brašno. Dobro izmešamo smesu za kolač sa bundevom.

U prethodno podmazan kalup za kolač sipa se prvo tamna smesa i izravna se, a nakon toga sipamo smesu od bundeve.

Pečemo kolač sa jabukama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C na otprilike 40 minuta.

Vadimo gotov kolač sa jabukama sa orasima i bundevom i ostavljamo ga da se ohladi. Ohlađeni bezglutenski kolač posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: