Način pripreme
Jaja sa sobne temperature se mute sa šećerom pomoću miksera dok ne udvostruče svoj obim.
Proseje se brašno i pomeša se sa praškom za pecivo. Dodaje se su smesu od jaja i meša se laganao i pažljivo kašikom.
Pre toga se dodaje ulje u smesu od jaja i muti se mikserom.
Samelju se orasi i dodaju se zajedno sa narendanom korom limuna.
Namažemo posudu za pečenje prečnika 24 cm uljem i posipamo brašnom. Sipamo kašu u posudu za pečenje, zagladimo kašu.
Odozgo poređamo čvrsto u krug na tanke polumesece isečene jabuke. Posipamo šećerom muskovado.
Pečemo kolač od jabuka na 170 stepeni u blago toploj rerni dok ne bude gotov. Pečemo dok čačkalica ne bude suva.
Tipičan jesenji kolač sa aromom jabuka, oraha i karamel ukusa muskovada.
Kolač sa jabukama, orasima i muskovadom je gotov.