Način pripreme
U posudi pomoću miksera umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete vazdušasti krem. U mlazu u njih dodajte ulje uz neprestano mešanje. Dodajte i kiselo mleko.
Pomešajte prosejano brašno sa cimetom, praškom za pecivo, vanilom i muskatnim oraščićem.
Dodajte pomešane suve sastojke u etapama u smesu od jaja, uz neprestano mešanje mikserom ili špatulom.
Oljuštite i narendajte jabuke za kolač na krupno rende. Ako su mnogo sočne možete da ih ocedite. Dodajte ih u smesu. Dodajte i mlevene orahe.
Sipajte smesu u uljem namazan kalup za kolač i stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Može i kalup da se pospe brašnom.
Pecite kolač sa jabukama oko 40-45 minuta dok ne bude gotov, proveravajući drvenim štapićem. Čačkalica treba da bude suva.
Izvadite babin kolač sa jabukama i orasima, okrenite ga u odgovarajući tanjir i pospite šećerom u prahu.