Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Božićni venac od keksa za ukras

Božićni venac od keksa za ukras

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Božićni venac od keksa za ukras
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
24/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Aplauz za kreativnost i predlažemo vam da i vi iskoristite, nije isto ako sam napraviš božićni venac, i to od keksića"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • maslac - 250 g
  • bademi - 50 g, mleveni, oljušteni sirovi
  • šećer - 100 g, kristal
  • šećer u prahu - 40 g
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno, dodajte sve navedene sastojke i zamesite meko testo.

Uvijte ga u parče folije i stavite u frižide na 3-4 sata.

Na parčetu papira ocrtajte dva kruga prečnika 18-20 cm. Možete uz pomoć tanjira ako vam je lakše.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo debljine 3 mm. Isecite zvezduce različitih veličina uz pomoć kalupa.

Počnite da ređate božićni venac, počnite od najvećih. Trudite se da napravite pravilan krug. Vrh zvezda da bude na ravni nacrtanog kruga.

Preko velikih zvezda poređajte srednje i završite venac sa najmanjim keksićima.

Pecit ena 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 15 minuta.

Nakon što izvadite iz pleh, nemojte žuriti da ih vadite, jer mogu pući.

Ostavite ih 15 minuta i nakon toga prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Kada se dobro ohlade, mnogo su tvrdi.

Sa jednim božićnim vencom od keksa za ukras možete ukrasiti ulazna vrata, a seugim - centrar božićne trpeze.

Neka vam je slatko i lepo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: