Način pripreme
U posudu prosejte brašno, dodajte sve navedene sastojke i zamesite meko testo.
Uvijte ga u parče folije i stavite u frižide na 3-4 sata.
Na parčetu papira ocrtajte dva kruga prečnika 18-20 cm. Možete uz pomoć tanjira ako vam je lakše.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo debljine 3 mm. Isecite zvezduce različitih veličina uz pomoć kalupa.
Počnite da ređate božićni venac, počnite od najvećih. Trudite se da napravite pravilan krug. Vrh zvezda da bude na ravni nacrtanog kruga.
Preko velikih zvezda poređajte srednje i završite venac sa najmanjim keksićima.
Pecit ena 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 15 minuta.
Nakon što izvadite iz pleh, nemojte žuriti da ih vadite, jer mogu pući.
Ostavite ih 15 minuta i nakon toga prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Kada se dobro ohlade, mnogo su tvrdi.
Sa jednim božićnim vencom od keksa za ukras možete ukrasiti ulazna vrata, a seugim - centrar božićne trpeze.
Neka vam je slatko i lepo!